TandvervangingTandvervanging wordt onderverdeeld in verschillende klassen:

 
1.Vaste vervanging,

Kroon-en brugwerk: de vervanging wordt aan de aanwezige tanden bevestigd, hiermee komt het het meest met de natuurlijke situatie overeen en herstelt volledig de normale kauw functie en comfort.

 
2. Uitneembare prothesen

Partiële prothese is een methode om verloren tanden te vervangen terwijl er nog eigen tanden aanwezig  zijn. Deze is van kunststof gemaakt en wordt vaak uitgevoerd met gebogen metalen ankers om de nog aanwezig eigen tanden.

 
Frame prothese: zoals de partiële prothese zijn er nog eigen tanden aanwezig. Op een gipsmodel wordt er in een stuk  een  metaalbasis gegoten waar direct de ankers voor de bevestiging aan de eigen tanden vastzitten. Hiermee wordt een betere pasvorm, stabiliteit en sterkte gerealiseerd.

 
Volledige prothesen:  Dit is een vervanging in een kaak waar alle tanden verloren zijn gegaan. Deze hecht zich aan de tandeloze kaak door onderdruk tussen de prothese en de kaak.

 
3.Combinatie vastzittende en uitneembare tandvervanging.


Het vastzittend deel kan uit kronen, bruggen, telescoopkronen met eventueel precisie bevestigingen bestaan.

Aan de vastzittende constructie kan de uitneembare vervanging vastgezet worden waardoor het uitneembare deel een grotere “houvast” en pasvorm heeft. Er zijn veel verschillende oplossingen en combinaties voor tandvervanging mogelijk.Wat voor U geschikt is willen wij U graag voorleggen.